Tandregulering

Tandregulering er at rette på tandstillingen. Det kan være nødvendigt af flere forskellige årsager. For nogle er det en nødvendighed grundet smerter eller funktionelle problemer forbundet med tandstillingen, mens en tandregulering for andre udføres af kosmetiske årsager. Hos 1SMILE laver vi kosmetiske tandreguleringer og retter små funktionelle udfordringer. Vi laver tandregulering på voksne, som ønsker at få lige tænder samt et flot smil.

Hvad er tandregulering?

Begrebet tandregulering dækker over forskellige metoder til at korrigere på tandstillinger. Hos 1SMILE udfører vi tandregulering med vores usynlige aligners, som skal bæres mindst 22 timer i døgnet for optimal virkning. 1SMILE aligners skræddersys til hver enkel patient ud fra digitale scanninger af tænderne. Netop derfor kan vi opfylde dine individuelle behov, og skabe et tandsæt du kan være glad og tilfreds med.
Ofte forbindes tandregulering med togskinner, som vi bedst kender dem fra teenageårene. Togskinner er en form for bøjle, der sidder synligt på tænderne. Mange voksne fravælger derfor at få lavet en tandregulering, selvom de har et egentligt ønske om at gøre noget ved tænderne. Hos 1SMILE skal du ikke bekymre dig om synlige bøjler. 1SMILE aligners er en praktisk og meget diskret måde at få lavet en tandregulering til voksne på, da bøjlen er så godt som usynlig på grund af dens gennemsigtige farve og individuelle pasform.

Sådan fungerer 1SMILE aligners

1SMILE aligners benyttes i forbindelse med alle vores tandreguleringer. Om du skal have rettet tænder i over- eller undermund, om det er ganske få tænder det drejer sig om eller om det er det komplette tandsæt, så benytter vi os altid af skræddersyede aligners. Behandling med 1SMILE aligners er effektiv, diskret og skånsom, og du vil hos 1SMILE altid kunne komme i kontakt med en behandler, hvis der opstår uventede spørgsmål.

Ved tandregulering skal du bruge aligners mindst 22 timer i døgnet. De må tages af ved spisning, når du børster tænder og hvis du drikker noget som indeholder sukker. Men ellers skal de bæres hele døgnet rundt – også når du sover. Behandlingen sker i steps, hvor der hver 14. dag skal skiftes til nye aligners, som påbegynder næste step på rejsen mod drømmesmilet.

Tidshorisonten for en behandling varierer fra case til case, men ofte sker en behandling over 6-12 måneder. Behandlingstiden afhænger af hvor meget der skal rettes til.

Tandregulering med 1SMILE aligners er som ved så meget andet en tilvænningssag. Dine aligners kan stramme en smule i starten, og du må forvente ømhed. Det vil føles anderledes end hvad du er vant til, men efter kort tid vil du vænne dig til at gå med dine aligners, og du kan både tale og agere som normalt.

Hvornår er en tandregulering nødvendig?

Hvis din tandstilling skaber gener eller smerter vil en tandregulering i mange tilfælde kunne rette op på dette. En forkert tandstilling kan føre til hovedpine samt nakke- og skuldersmerter, da tyggemuskulaturen overbelastes. Er dette tilfældet vil en tandregulering være nødvendig for at slippe af med smerterne.

Hvis din tandstilling besværliggør den daglige rengøring af munden, vil en tandregulering for voksne også være en god løsning. Har du ikke mulighed for at rengøre dine tænder og tandkød grundigt, er der nemlig stor risiko for at udvikle forskellige tandsygdomme som caries og parodontose.

Mange vælger også at få rettet tænder af kosmetiske årsager. Vi er alle forskellige, og det samme gælder for vores tænder. Nogle er født med skæve tænder, mens andre oplever at tænderne med tiden skubbes ud af sin oprindelige position. Er du ked af hvordan dine tænder ser ud og ønsker du at få et flot, lige sæt tænder, kan behandling med 1SMILE aligners effektivt rette op på problemet. Hos 1SMILE kan vi rette dine tænder i lige den position du ønsker og skabe dit drømmesmil.

Lad os hjælpe dig

Hos 1SMILE får du professionel hjælp og de rette informationer, som skal til for at kunne træffe beslutningen om en tandregulering.

Vores tænder har en stor indflydelse på hvordan vi ser ud, og netop derfor oplever mange selvværdsproblemer, når utilfredsheden omkring tænderne bliver for stor. Vi ved at det kan være en stor beslutning at gå i gang med en tandregulering som voksen, og derfor hjælper vi dig gennem hele processen, så du føler dig tryg ved den behandling der skal ske. Vi tilbyder en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor vi sammen finder ud af om 1SMILE tandregulering er noget for dig.

Er du interesseret, eller har du spørgsmål omkring tandregulering hos 1SMILE, er du velkommen til at kontakte os eller booke en tid online. Vi står altid klar til at hjælpe!